Restoran

Restoranımıza hoşgeldiniz, nese getirdiniz hanımefendi. Restoranımız, müşterilerimizin bireysel olarak tercih ettikleri yemekleri, kendi emekleriyle hazırladığı ve komünal masalarda beraber yedikleri eski bir Uhut geleneği ile çalışmaktadır. Patates, arpa ve soğanlar şu rafta..pirinç, yağ ve domuz parçalarını ise şu tezgahta bulabilirsiniz. Kevgir, oklava, plata ve tepsiler ise bize sormanız karşılığında güler yüzle size sağlanacaktır. Şimdi içeriye girip bir an önce başlayabilirsiniz. Restoranımızda lezzetli yapılmış yemekler için para almıyoruz. Ancak tum müşterilerimizin lezzetli yemekler yapması durumunda, en lezettli yemeği yapan musterimizden para almıyor, onu alkisliyor, diger musterilerimizden ise iki kat para alıyoruz. Yemeği hazırlarken bunu göz önünde bulundurun.
Anlardan, daha sonra ne guzel zamanlardı diye anılacak sıradan bir andı. Candan bir gülümseme ile karşıladı kapıyı açan sümüksü bakış..Farkına varması zor olmayan tedrip. Bütün suratların, bu kadar eğlenceli bir yerde asık olmasını anlayamadı. Parmaklarını kesmeleri miydi sebep,  malzeme kalmaması mıydı, yoksa hiçbiri değil de o ilk bahsedilen kurallar saçmalığı mı idi? Herkese gülümseyerek Lidya usulü palamut çorbası yapmak için tezgahının başına geçti ve hoooop!
-Halis muhlis keçi sütü olan var mı? Uzaktan bağırıyordu baş parmağı kesik, gri saçlı bir kadın.
- ah tabi, dedi mutfak sahibi. Keçileri güzelce şımartiyoruz ki iyi versinler.
- Versinler? Ne versinler?
- Et
- Et?
- Et.
- Ben süt sormuştum ve var demiştiniz.
- Ah tabi. Ham kafalılık yaptım sandınız ama yanıldığınız makus kaderinizin bir parçası oldu an itibariyla. Çünkü bu et pek güzel bir süt aslında.
Löp, yağsız yarım kilo kadar etti elindeki. Bir makinaya koydu, üstüne biraz un, şeker -herhalde- koydu. Makinanın düğmesine bastı. Et once yumurtaya daha sonra ise süte dönüşürken açıklama yaptı: hidroksil betibenizasidil sayesinde artık bunu yapabiliyoruz. Özünde et olan her hayvani gıda için tek et yeterli oluyor. Nano teknoloji sayesinde nano robotcuklar da işin içinde tabi. üstünde nanorobottayazik yazan aletten bahsediyordu. Sütü alip tezgahının başına dönerken, restoran sahibinin az ilerde altın dişli, aksayarak yürüyen yaşlı kadını karşılaşmasına şahit oldu. Oooo hoşgeldin tipti nene!

No comments:

Post a Comment